Малина – ягода здоров’я

Малина – ягода здоров’я

Чи знаєте ви чим корисна малина? Ми лише пригадаємо: мідь, залізо, калій, клітковина, пектини. Малина містить найважливішу саліцилову кислоту, що має виражену жарознижувальну дію. Крім того в малині дуже багато вітаміну С, B1, B12, нікотинової кислоти (PP).

До складу малини входять так само вітаміни A, E, які благотворно позначаються на стані шкіри, покращуючи її колір і тонус.

Своїм цілющим здібностям малина зобов’язана фітонцидам, які надають нищівну дію для різних спор грибків і стафілококів. Також користь малини і в невеликій кількості цукрів; в межах 10% від загальної маси корисних речовин.

Ефекти при вживанні у вигляді компотів та узварів: потогінний ефект, що сприяє зниженню високої температури під час хвороби. Так само ця ягода буде корисна при гіпертонії, захворюваннях шлунково-кишкового тракту і недокрів’ї.

Малина рекомендується як відхаркувальний засіб при лікуванні ларингіту, бронхіту. Користь малини очевидна при лікуванні простудних захворювань, нервових розладів (високий вміст міді) і різних інфекційних недуг.

Не марнуємо гарячого часу та гайда збирати малину .

Будьте здорові!!!!!!

Facebook коментарі

Залиште свій коментар

Замовити дзвінок

 

    ×
    Записатись на прийом

     

      ×
      Записатись на сеанс

       

        ×