Весняна алергія. Як допомогти дитині в період цвітіння дерев та інших рослин.

Весняна алергія. Як допомогти дитині в період цвітіння дерев та інших рослин.

1. Найкращий варіант – вивезти дитину на період цвітіння в іншу кліматичну зону. Наприклад, на море.

2. Якщо все ж таки залишились у місті, то не варто гуляти з дитиною в суху, безвітряну погоду, також краще не виїжджати за місто. Вдома закривайте вікна, провітрюйте лише ввечері або після дощу, коли концентрація пилку в повітрі знижена. Не рідше одного разу в день робіть вологе прибирання. Після прогулянки обов’язково знімайте з дитини одяг, бажано зразу ж його випрати. Сушіть випрані речі тільки в закритому приміщенні. Також зразу ж після прогулянки обов’язково помийте дитину з головою, промийте їй ніс і горло.

3. Якщо ви їдете з дитиною в машині, то перевірте, щоб усі вікна були щільно зачинені.

4. Слідкуйте за дотриманням дієти, виключивши алергенні продукти як в період цвітіння, так і за кілька тижнів до і після нього. Навіть, якщо дитина нормально переносить яблука, груші, кісточкові, горіхи, свіжу моркву, молоду картоплю, селеру, оливки, ківі, в період весняного загострення алергії ці продукти варто виключити з раціону.

5. Існують сайти, які публікують звіти згідно вимірювань концентрації пилку в повітрі. Кожні два дні вони оновлюють дані. Періодично проглядайте цю інформацію. У несприятливі дні краще не виводити дітей на прогулянку.

Найбільш неприємний і небезпечний супутник алергії – це ризик появи у дитини бронхіальної астми. Якщо не проводити якісне лікування алергії, то, крім ризику бронхіальної астми, існує небезпека розширення спектру алергенів (побутові алергени, алергія на польові трави та бур’яни).

 

Записатися на консультацію лікаря-педіатра можна за телефонами:
(0352) 46-00-76;
(0352) 52-76-76;
096-710-21-33.

Або звернутися за адресою:
м. Тернопіль, вул. Лозовецька, 4.

Facebook коментарі

Залиште свій коментар

Замовити дзвінок

 

    ×
    Записатись на прийом

     

      ×
      Записатись на сеанс

       

        ×